Champagne Ardenne, Frankrijk

Topbezienswaardigheden in de Champagne

Bezoek een van de vele bezienswaardigheden van de Champagne tijdens je verblijf in je vakantiehuis:

De Route Touristique du Champagne is meer dan 500 km lang en biedt een duizelingwekkende keuze aan champagnehuizen waar je terecht kan voor een rondleiding en degustatie. De route blijft steeds overzichtelijk door de praktische indeling in vijf regio’s: Massif de Saint-Thierry, Montagne de Reims, Vallée de la Marne, Côte des Blancs en Côte des Bar. Proost!

De drank heeft genoeg gevloeid. Tijd voor wat lichaamsbeweging. Het regionale natuurpark Forêt d'Orient, in het hart van de Aube, is 70.000 hectare groot en een paradijs voor natuurliefhebbers. Je vindt er bossen, meren, eeuwenoude eiken, herten en wilde zwijnen. Je kan er wandelen, zwemmen, watersporten en vogels spotten.   

Aan de oevers van de Seine ligt de historische kunststad Troyes. Bezoek zeker de gotische kathedraal St-Pierre-et-St-Paul met haar prachtige glas-in-loodramen en het Museum voor Moderne Kunst. Of flaneer door de smalle steegjes van de oude binnenstad die de vorm heeft van een champagnekurk. Ook de modefanaten komen hier niets tekort. Troyes bezit immers meer dan 250 outletwinkels!

Ook Reims mag je geenszins overslaan. Er prijken maar liefst vier gebouwen op de Unesco-werelderfgoedlijst waaronder de beroemde gotische kathedraal Notre-Dame. Het is trouwens in deze kathedraal dat heel wat Franse koningen gekroond zijn. Je komt hier ogen tekort.

Natuurliefhebbers vertoeven graag in Châlons-en-Champagne, de hoofdstad van de Champagne-Ardenne. Het is een stad met veel groen en water waar je rustig kan wandelen. Breng ook zeker een bezoek aan de gotische kathedraal Saint-Etienne en de romaanse kerk Notre-Dame-en-Vaux.

Hautvillers maakt deel uit van het Parc Naturel Régional de la Montagne de Reims. Hier vind je de abdijkerk van de beroemde benedictijn Dom Pérignon naar wie de champagne van wijnhuis Moët et Chandon genoemd is. In Hautvillers - dat letterlijk 'hoog dorp' betekent - kan je ook mooie wandelingen maken. Even voorbij de abdij heb je een prachtig uitzicht over de Marnevallei.

Foto: Joe deSousa, https://flic.kr/p/m5FRsi


Geselecteerde vakantie accommodaties

Er zijn nog geen panden gekoppeld.